• +420 226 288 011 (po-pá 9.00-16.00)
  • helpdesk@xticket.cz

Festival Zrnka Písku / Veselské Pískovny 2024 V prodeji

Datum konání akce: 15. června 2024 15:00

Jen tak tak, Epydemye, Plavci a Jiří Schmitzer

Vstupenky v prodeji
Festival Zrnka Písku / Veselské Pískovny 2024

240.00 Kč (+ 10 Kč transakční poplatek )
  • Popis akce
  • Další informace
  • Další akce v rámci turné

Jen tak tak

dybychom hledali charakteristiku, která by stručně vyjádřila všechny atributy naší kapely, trvalo by to dlouho a možná by z toho vznikla hluboká psychologická studie  Proto se omezíme na konstatování, že jsme parta lidí, kteří se možná dlouhé roky hledali a kteří jsou dnes hodně vděční osudu (Nebo čemu?), že se směli najít. Snaha o radost z dobré muziky, která by se přenesla na posluchače, je zřejmě nejvýstižnějším vyjádřením našich záměrů. V tomto prostředí je nám dobře a snad je to z našich skladeb, které jsou ponejvíce vlastní, také cítit. Neradi vymezujeme hranice mezi hudebními druhy, ale zdá se nám, že nejblíže máme k folku, protože ten do sebe dokáže natáhnout veliké množství různých žánrů. A také proto, že v něm hrají významnou roli kvalitní texty.

Epydemye

Jihočeská folková a folkrocková skupina Epydemye si posluchače napříč generacemi získává svou pozitivní a živelnou koncertní energií a písněmi, které otevírají zajímavá témata.Je považována za jednu z nejosobitějších kapel na současné folkové/písničkářské scéně.

V jeden okamžik vás přinutí sednout si a poslouchat texty, aby vás vzápětí zvedla ze židle. A jestli odejdete z koncertu nabití pozitivní energií, je to přesně ten důvod, proč to Lucie Vlasáková (zpěv, kontrabas), Mirek Vlasák (zpěv, kytary), Honza Přeslička (zpěv, kytary) a Tomáš Hobzek (bicí) dělají.

Za desku Kotlina kapela získala žánrovou cenu Anděl 2015. Na tomto monotematickém albu zpracovala životní příběhy osobností československých dějin 20. století

Plavci

Kapela Honza Vančura a Plavci je československá hudební stálice, která brázdí obě republiky křížem a krážem a přináší radost svými téměř zlidovělými písničkami již skoro šedesát let. Jak občas Honza s oblibou říká: „Na některých členech je to taky vidět!“

Honza Vančura se v roce 2012 vydal na částečně sólovou cestu a sestavil okolo sebe muzikantskou partu ze svých mladých přátel a kolegů. Vytvořili tak společně originální hudební kvartet navazující na odkaz, bohatý repertoár a tradici propracovaných vokálních aranží, ke kterým se fanoušci Plavců zas a znovu rádi vrací.

 

Jiří Schmitzer 

Tohohle známého herce a písníčkáře ani není třeba představovat...


  • Datum konání akce : 15. června 2024 15:00
  • Adresa : Veselské pískovny , Pískovny, Veselí nad Lužnicí, Veselí nad Lužnicí 39181
  • Pořadatel : Luděk Myler
  • Pořadatel Adresa : Malé náměstí 20, 391 81 Veselí nad Lužnicí